Професору ХПІ вручили «Почесний знак» Йорданії

З 7 по 15 січня 2017 року завідувач кафедри матеріалознавства ХПІ, доктор фізико-математичних наук, професор Олег Соболь на запрошення керівництва університетів Аммана та Тафільського технічного університету відвідав Йорданію.

Професор НТУ «ХПІ» проаналізував можливості розвитку в цій країні напрямку, пов’язаного з технологіями матеріалознавства, а також оцінив необхідність переозброєння в різних галузях. Так, він побував у лабораторіях вищих навчальних закладів та висловив свої пропозиції щодо підвищення ефективності їх діяльності.

За результатами візиту обговорювалися можливості створення в близькосхідному регіоні науково-технічного Центру нових технологій і матеріалів. Також представник ХПІ та співробітники університетів Йорданії погодили розширення співпраці в науковій сфері (нанотехнології, все що пов’язано з різними технологіями для подовження роботи ресурсів, енергетики) та освіті.

«Я хочу, щоб наші розробки та фахівці були затребувані, зокрема, і на близькосхідному напрямку. Будь-яке впровадження наших технологій дає можливість не тільки просувати бренд ХПІ, а й України – в цілому», – зазначив професор НТУ «ХПІ» Олег Соболь.

В ході візиту вченому харківського вузу була представлена ​​система освіти в Йорданії та наукові напрямки, що розвиваються.

Професору Соболю вручили «Почесний знак» Йорданії за внесок в науковий розвиток.