Вчений ХПІ — учасник міжнародної конференції в Баку

27-30 січня 2017 р. завідувач кафедри стратегічного управління НТУ «ХПІ», д.т.н., професор Ігор Кононенко взяв участь у міжнародній науково-практичній конференції «Економічна безпека: аспекти спрощення торгівлі і забезпечення її безпеки» (м. Баку, Республіка Азербайджан). Харківський учений був запрошений Головою Державного митного комітету Азербайджанської Республіки Айдином Алієвим. Конференція відбулася в рамках заходів, присвячених 25-річчю митної служби Азербайджану.

Ігор Кононенко виступив з доповіддю «Економічна складність як фактор економічної безпеки», в якій наголосив на досягненнях Азербайджану за роки незалежності і звернув увагу на значний потенціал країни у сфері подальшого розвитку економіки. У своїй роботі вчений порівняв за «індексом економічної складності» п’ять держав, близьких за чисельністю населення: Азербайджан, Австрію, Білорусію, Болгарію, Швейцарію і показав, що значення цього показника пов’язані з індексом ефективності товарних ринків і з ВВП на душу населення. У доповіді було зроблено висновок, що збільшення економічної складності сприяє стабільності експорту і збільшенню його обсягу. Економічна складність сприяє підвищенню економічної безпеки, впливаючи практично на всі її складові.

Усього в конференції взяли участь близько 200 вчених, фахівців, студентів і аспірантів із різних зарубіжних вузів, у тому числі: Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (Україна), Азербайджанського державного економічного університету (Азербайджан), Фінансово-економічного університету Ланьчжоу (Китай), Університету Миколаса Рьомеріса (Литва), Університету Кассіноі Південного Лаціо (Італія), Російського економічного університету ім. Г.В. Плеханова (Росія), Державного університету Сан Дієго (США), Міжнародної мережі митних університетів (Австралія) та інших.