ХПІ став володарем Гран-прі на міжнародному конкурсі

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» був нагороджений Золотою медаллю, відзначений дипломами та сертифікатом на Восьмій міжнародній виставці «Сучасні навчальні заклади – 2017». Заходи відбулися 16-18 березня 2017 року в Києві.

На урочистому відкритті виставки були присутні народні депутати України, представники Міністерства освіти і науки, Національної академії наук України.

Всі виставкові стенди НТУ «ХПІ» були представлені яскравими плакатами, які відображали різноманітну діяльність вчених, фахівців, студентів з багатьох напрямків освіти та науки.

Вперше в цьому році до експозиції ХПІ увійшли:

– розробка «Модифіковані жири нового покоління у вигляді цукерок» (використання ефірів жирних кислот у складі харчових продуктів сприяє оздоровленню та збільшенню тривалості життя людини);

– розробка «Робототехнічна платформа», на базі якої створено мобільного робота. За словами представника НТУ «ХПІ» Євгена Галкіна, який був присутній на виставці, об’єкт викликав значний інтерес у відвідувачів, особливо у дітей.

Також були представлені традиційні розробки вчених Харківського політехнічного:

– діючі макети, зокрема, експериментальних баз НДПКІ «Молнія» та інституту «Іоносфера», інформаційно-керовані системи АСУ ТП нафтогазовидобувних комплексів, еталона імпульсного електромагнітного поля;

– деталі двигунів внутрішнього згоряння, деталі компресорів і насосів, деталі авіаційної промисловості (оброблені за розробленою фахівцями університету технологією мікродугового оксидування деталей з вентильних металів, що значно підвищує експлуатаційні характеристики оброблених деталей і термін їх служби в кілька разів).

За підсумками участі в конкурсах виставки та з урахуванням представлених матеріалів НТУ «ХПІ» отримав нагороди:

– Диплом переможця в рейтинговому конкурсі в номінації «Лідер наукової та науково-технічної діяльності» з нагородженням Гран-Прі;

– Диплом переможця в конкурсі з тематичних номінацій в номінації «Інновації у впровадженні в освітню практику системи дистанційного навчання» з нагородженням золотою медаллю.

– Сертифікат «Якість наукових публікацій»;

– Диплом за активну участь у створенні сучасної якісної системи національної освіти.

Довідка:

У 2016 році в роботі Міжнародної виставки «Сучасні навчальні заклади – 2016» взяли участь 750 учасників з 25 регіонів України, Польщі, Канади, Латвії, Словаччини, Словенії, Франції, США, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Чехії, Литви, Кіпру, Білорусі, Молдови, Естонії. Серед них: університети, академії, інститути, коледжі, технікуми та інші навчальні заклади.

Організатори виставки: Компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.