Студенти-іноземці ХПІ продемонстрували свої таланти

На факультеті Міжнародної освіти НТУ «ХПІ», де навчаються студенти з багатьох країн світу, пройшов щорічний урок-концерт «Весна з географією».

У рамках заходу студенти-іноземці розповіли про свої країни, визначні місця і культурну спадщину. Так, про свою батьківщину розповів студент з Йорданії Моавейх Хальдун Халед Абу Руманн, а також студенти з Туреччини Умут Чеінкая і Єгемен Буланік. Гості заходу з цікавістю слухали студентку з Конго Кубемба Діамбу Неслін Харді і студентів з Лівану Тамама Хусейна, Мустафу Бутайна Ель Алі і Самера Альмеслмані. Шаімаа Амрані і Сана Ель Фаїз розповіли про Марокко, а Нгуєн Куанг Мінь — про В’єтнам. З Нігерією глядачів познайомила Аджоссе Дамілола Комфорт, а китайські студенти Лян Дун і Хоу Чжівень та марокканці Абдеррахман Седдак, Хічі Хаджар і Мохамед Фаїді заспівали пісні про свої країни.

Родзинкою концерту стали народні пісні і танці. Так, студенти з Лівану виконали національний танець «дабка», а студентка з Туркменістану Нобатова Огулсенем та її подруги представили народний туркменський танець.

За підсумками концерту заступник декана факультету Міжнародної освіти Юрій Гаврилюк відзначив  хороші знання російської мови студентами та вручив їм вітальні дипломи.