Студенти ХПІ — призери Всеукраїнської студентської олімпіади з радіотехніки

Команда студентів факультету автоматики та приладобудування НТУ «ХПІ» посіла третє місце у Всеукраїнській студентській олімпіаді з радіотехніки (ВСОРТ-17). Бронзовими призерами олімпіади стали студенти спеціальності «Прикладна фізика і наноматеріали» Сергій Амінов (гр. АП-32м), Віталій Кавун (гр. АП-31бм), Павло Трофімов (гр. АП-32м). Підготовку політехніків проводив старший викладач кафедри радіоелектроніки НТУ «ХПІ» Сергій Козлов.

Захід проходив у Вінницькому національному технічному університеті. У цьому році на змагання прибуло 55 учасників з 15 провідних вузів України.

Мета ВСОРТ-17: підвищення якості освітньо-кваліфікаційної підготовки фахівців-радіотехніків, створення умов для їхнього подальшого професійного зростання, пошук талановитої студентської молоді — технічної еліти України.

На олімпіаді молодим фахівцям кафедри радіоелектроніки НТУ «ХПІ» вдалося продемонструвати свої знання з базових дисциплін — «Основи теорії ланцюгів», «Сигнали та процеси в радіотехніці», «Аналогові електронні пристрої», «Електродинаміка та поширення радіохвиль», «Цифрові пристрої та мікропроцесори».

Крім того, політехніки результативно виступили в індивідуальних заліках: Павло Трофімов посів 3 місце в індивідуальній першості. Його також нагородили грамотою і призами за оригінальне рішення з дисципліни «Основи теорії ланцюгів». За результатами роботи апеляційної комісії Сергій Амінов отримав грамоту за волю до перемоги.

У рамках виставки-конкурсу студентських радіоаматорських виробів Сергій Амінов і Павло Трофімов представили пристрій «Універсальний вимірювальний прилад для проведення лабораторних робіт». Винахід студентів ХПІ викликав великий інтерес у журі та учасників виставки, посівши 1 місце, а політехніків нагородили грамотою і призами від спонсорів.