У ХПІ готуватимуть економістів міжнародників

До початку вступної кампанії 2017 року в ХПІ відкрилася нова спеціальність: «Міжнародні економічні відносини» (№292). Спеціальність передбачає підготовку економістів-міжнародників з поглибленим вивченням іноземних мов та перекладу. Навчальний план включає поглиблене вивчення двох іноземних мов: англійської та французької, німецької або японської мови за вибором студента.

Випускники спеціальності «Міжнародні економічні відносини» отримають професійні знання в галузі міжнародного бізнесу, світової економіки і управління, іноземних мов і перекладу. Вони зможуть займати керівні посади в органах і установах Міністерства закордонних справ на посадах в дипломатичних представництвах (віце-консул, аташе, референт, дипломатичний агент, дипломатичний кур’єр, секретар дипломатичного агентства).

Освітня кваліфікація після закінчення навчання за новою спеціальністю —економіст-міжнародник, перекладач. Кваліфікація в дипломі — Бакалавр міжнародних економічних відносин, спеціалізації «Міжнародний бізнес» і «Міжнародна економіка».

Для вступу на спеціальність необхідні результати зовнішнього незалежного тестування з української мови, історії, англійської мови або математики.

Довідка

Готувати фахівців за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини» буде кафедра організації виробництва та управління персоналом НТУ «ХПІ». Кафедра підтримує міжнародні зв’язки з провідними вишами Європи, бере участь в міжнародних проектах і програмах кредитної мобільності, які передбачають навчання та стажування студентів в кращих вишах Європи.

Кафедра Організації виробництва і управління персоналом розташована у висотному корпусі У1 на 10 поверсі. Телефони для довідок: 0965250384, (057) 707-68-53.

Приймальна комісія Економічного факультету НТУ «ХПІ» розташована у висотному корпусі У1 на 1 поверсі, 106 аудиторія. Контактний телефон: (057) 707-62-53.