Камерний оркестр «Крещендо» ХПІ виступив на міжнародному музичному фестивалі

Народний аматорський колектив профспілок України Камерний оркестр «Крещендо» Палацу студентів НТУ «ХПІ» виступив з концертною програмою «Miscellanea» в рамках III Міжнародного музичного фестивалю «В гостях у Гоголя». Захід відбувся 8–9 липня у Миргороді за підтримки Міністерства культури України, Європейської спілки музичних молодіжних конкурсів (EMCY), Миргородської міської ради та Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернат.

«Цей творчий тур  став можливим завдяки підтримці Профспілкових організацій співробітників та студентів ХПІ, які завжди допомагають втілити в реальність наші творчі задуми»,— зазначила художній керівник Народних колективів профспілок України Камерного оркестру «Крещендо» та ансамблю скрипалів «Експромт» Наталя Чистякова.

Вперше на професійному музичному фестивалі був представлений аматорський колектив. У виконанні оркестрантів-політехників прозвучали твори А.Вівальді, Й.С.Баха, сучасні транскрипції саундтреків та авторські твори.

«Камерний оркестр «Крещендо» достойно показав себе на сцені, де кожного дня протягом двох тижнів лунають оперні арії, шедеври класичної музики у виконанні зірок європейського професійного музичного мистецтва,— розповідає  Наталя Чистякова. — Крім того, ми отримали позитивні відгуки від представників Департаменту культури та запрошення від керівництва фестивалю до подальшої співпраці. Це свідчить про те, що наші зусилля не були марними».