Студенти ХПІ — бронзові призери міжнародної олімпіади з програмування

Команда студентів Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» «Society» завоювала третє місце на XII відкритій міжнародній студентській олімпіаді з програмування імені С. О. Лебедєва і В. М. Глушкова KPI-OPEN 2017. У числі бронзових призерів — студенти третього курсу факультету комп’ютерних наук та програмної інженерії Андрій Черевко, Михайло Бабенко та Владислав Мац. Тренував хлопців завідувач кафедри комп’ютерної математики та аналізу даних ХПІ професор Леонід Любчик.

Олімпіада з програмування пройшла з 3 по 8 липня в НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського». В ній взяли участь 106 команд з 9 країн (Україна, Росія, Естонія, Литва, Польща, Словаччина, Латвія, Румунія) з 27 міст та 48 вишів.

Конкурс проводився за оригінальними правилами, гармонізованими з міжнародними, і складався з 2 етапів.

Призові місця між учасниками олімпіади KPI-OPEN 2017 розподілилися наступним чином:

1 місце — команда MIPT SBS (Московський фізико-технічний інститут);

2 місце — команди LNU Algotesters (Львівський національний університет ім. Івана Франка) та UWR Bat-Eared Foxes (Вроцлавський університет);

3 місце — команди UzhNU_RingLabs_kabans (Ужгородський національний університет), «Society»  (НТУ «ХПІ») та Vertex Cover (Тартуський університет).

Спонсорами олімпіади в 2017 році виступили компанії: Oro, Inc., MacPaw, NetCracker, SIM-Networks, Lenovo, VPS.ua.

Призовий фонд складався з планшетів Tab 3 8 ” Plus , ігрових мишей серії Y Gaming Mouse, ігрових навушників Lenovo серії Y Stereo Headset-ROW, сертифікатів на отримання послуг професійного хостингу, подарункових сертифікатів на відеокурси від компанії ITVDN і традиційного кришталевого призу KPI-OPEN. Усім учасникам вручили сертифікати на отримання хмарного хостинга від призового спонсора VPS.ua.

Організатори заходу: НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» та група розвитку Vanopl, за підтримки Міністерства освіти і науки України, а також Кібернетичного центру Національної академії наук України.

Довідка:

За 12 років існування олімпіади з  програмування  імені С. О. Лебедєва і В. М. Глушкова KPI-OPEN у ній взяли участь 957 команд, 3609 студентів з 15 країн, 72 міст та 169 вишів. За сукупністю наведених показників за роки існування олімпіади — KPI-OPEN найбільша в Україні та одна з найбільших у світі очних студентських олімпіад з програмування, що проводиться на одному майданчику.