Представники Стамбульського технічного університету прочитають лекцію для вчених ХПІ

З 6 по 9 вересня НТУ «ХПІ» відвідають представники Стамбульського технічного університету (İTÜ). У рамках візиту генеральний директор Technology Transfer Office ITÜ NOVA професор Читил Еркан (Çitil Ercan) та директор з маркетингу технопарку ITÜ ARI Teknokent професор Тулсалп Дениз (Tuncalp Deniz) прочитають лекцію для науковців ХПІ. Вони ознайомлять політехніків з системою організації і функціонування технологічного наукового парку İTÜ.

Тема доповіді: «Entrepreneurship and University-Industry Collaboration Ecosystem in Istanbul Technical University (ITU)».

Дата і час: 6 вересня 2017 року, початок — о 15.00.

Місце проведення заходу: НТУ «ХПІ», Головний корпус, 12 аудиторія (2 поверх).

Нагадаємо, на базі ХПІ буде створено перший українсько-турецький Науковий Центр. Таке рішення було прийнято за підсумками візиту делегації харківського вишу в Стамбульський технічний університет. Візит відбувся з 15 по 19 серпня 2017 року.

Довідка:

Технопарк İTÜ ARI TEKNOKENT розташований в одному з кампусів Стамбульського технічного університету. Заснований в 2002 році. Його площа становить 1,655,000 м2 — це 10 будинків, які є коворкінгами і центрами для стартапів.

Учасники технопарку — більше двохсот компаній, які щорічно розробляють до 600 проектів в галузі інформаційних технологій, електроніки, енергетики, будівництва, екології. Оборот İTÜ ARI TEKNOKENT — 1 млрд. $.

Студенти Стамбульського технічного можуть брати активну участь в розробці різних проектів, проходити практику, а згодом отримати працевлаштування в компаніях-учасниках технопарку. Серед таких фірм: IBM, TEB, Microsoft, Turkcell, Maxim integrated, Ericsson, Verifone, Vodafon, Virgasoft. Переваги отримують студенти інженерних спеціальностей, які можуть вибирати практику на повний/неповний робочий день, а також відвідувати семінари, тренінги та конференції. Третина випускників İTÜ задіяні в наукових дослідженнях, які проводяться в компаніях технопарку. Головою правління технопарку є ректор університету Мехмет Караджа (Mehmet Karaca)