Перший космонавт незалежної України презентував політехнікам свою книгу

13 вересня перший космонавт незалежної України, Герой України Леонід Каденюк зустрівся зі студентами та викладачами НТУ «ХПІ». Захід відбувся в інтерактивному просторі для освіти і творчості «Арсенал Ідей», який раніше в ХПІ відкрила Перша леді України.

У рамках зустрічі Леонід Каденюк провів презентацію своєї книги «Місія — Космос» про його політ у космос у 1997 році в складі екіпажу космічного корабля «Колумбія». Це видання містить опис етапів польоту, портрети учасників і роздуми автора про Всесвіт, місце в ньому Землі і відповідальність людини за майбутнє нашої планети. Один екземпляр книги Леонід Каденюк подарував музею історії ХПІ.

Усі бажаючі задавали гостю питання. Зокрема, цікавилися про його політ у космос, дослідження, які він проводив, і що потрібно робити, щоб стати космонавтом.

Також Леонід Каденюк роздав автографи і залишив у книзі відгуків Арсеналу Ідей свої побажання: «Студентам та майбутнім абітурієнтам з побажаннями щасливої ​​життєвої дороги і хай ваші мрії збудуться!».

Нагадаємо, Леонід Каденюк відвідав НТУ «ХПІ» в рамках програми першого засідання Наглядової ради університету, яке відбулося 13 вересня. Він, як член ради, взяв участь у розробці концепції розвитку харківського Політеху на найближчі два роки.

 

Довідка

Леонід Костянтинович Каденюк — перший космонавт незалежної України, Герой України, генерал-майор ЗСУ, військовий льотчик-випробувач I класу, «Народний посол України», кандидат технічних наук.