У ХПІ встановлять пам’ятник загиблим воїнам АТО

За ініціативи ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола на території Інституту танкових військ ХПІ буде встановлений монумент воїнам, які загинули у зоні АТО. Це рішення підтримали представники волонтерських організацій Харкова.

Вибір місця для пам’ятника визначено не випадково: курсанти, випускники та офіцери інституту служать у зоні АТО та зазнають втрат. На сьогоднішній день налічується 28 загиблих, двоє з яких мають статус «Герой України».

В Інституті танкових військ відбулася зустріч, в якій взяли участь представники вишів, волонтерських організацій, скульптор композиції. Вони оглянули обране місце для встановлення монумента.

«Пам’ятник буде розташовано практично у центрі студентського містечка танкового інституту. Крім того, недалеко від майбутнього монумента вже побудовано невелику капличку», — повідомив Почесний ректор ХПІ Леонід Товажнянський.

На даний момент представлено декілька макетів монумента. Він буде поєднувати історичну та сучасну геральдику, в тому числі атрибутику Інституту танкових військ НТУ «ХПІ». Передбачається, що пам’ятник буде складатися з таких елементів: щит та меч (об’єднуючий символ народу та армії), калина (символ національного відродження країни), рушник (відбиття культурної пам’яті народу), хрест (символ захисту, віри та єдності) та інші національні символи України. За задумом авторів, постамент буде зроблено з червоно-чорного граніту, загальна висота пам’ятника — 7 метрів.