Вчені ХПІ — учасники Міжнародного форуму «Innоvation Market — 2017»

Вчені Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» долучилися до II Міжнародного форуму «Innovation Market — 2017». Захід об’єднав в єдиному просторі новаторів, винахідників, авторів успішних стартапів, акселераторів інвестиційних проектів, консультантів у сфері захисту інтелектуальної власності, політичних діячів України, а також представників закордонних інвестиційно-фінансових установ.

Форум пройшов у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ) з 21 по 24 листопада під патронатом Кабінету Міністрів України та за підтримки Міністерства економічного розвитку та торгівлі, Міністерства освіти та науки, Національної академії наук України, CSTEC — Китайського центра обміну науковою та технологічною інформацією.

У рамках роботи Innovation Market — 2017 вчені ХПІ взяли участь у форумі «Інноваційний розвиток КНР та українсько-китайське науково-технічне співробітництво», панельній дискусії  «Зародження культури підприємництва в ВНЗ». Разом з колегами вони також обговорили практичні аспекти захисту та управління інтелектуальної власності, можливості для малого та середнього бізнесу в програмі з досліджень та технологічного розвитку ЄС Горизонт 2020.

Слід зазначити, цього року паралельно з Міжнародним форумом «Innovation Market — 2017» проводилися масштабна Китайсько-українська наукова виставка технологій та інновацій (площа понад 2200 кв.м), Україно-китайський круглий стіл, Networking для молодих підприємців та Форум українсько-китайського співробітництва. Це пов’язано з тим, що 2017 року відзначається 25-річчя дипломатичних відносин між Україною та Китайською Народною Республікою.

Делегація ХПІ провела переговори з представниками деяких китайських компаній та університетів, зокрема з представниками компанії Huawei та Цзіліньського університету (м. Харбін, провінція Хейлунцзян).

У рамках програми форуму на виставковому стенді НТУ «ХПІ» політехніки презентували понад 20 науково-технічних розробок вчених та фахівців вишу. Крім здобутків в інноваційній діяльності, відвідувачам стенду розповіли про особливості навчання в ХПІ, його міжнародну діяльність, академічний обмін студентами, викладачами та інші аспекти.

 

Довідка: Міжнародний форум «Innоvation Market» проводиться згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2016 р. № 864-р Про проведення Міжнародного форуму «INNOVATION MARKET».