У СК ХПІ пройшли змагання серед туркменських студентів

Посольство Туркменістану в Україні провело змагання з волейболу серед туркменських студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах Харкова. Змагання пройшли в спорткомплексі НТУ «ХПІ» 20 квітня в рамках масових спортивних акцій, приурочених до Всесвітнього дня здоров’я. Мета заходу популяризація здорового способу життя серед студентства.

За звання кращих у спортивних змаганнях з волейболу боролися шість команд. Перемогу здобули туркменські студенти, які навчаються в Харківському національному педагогічному університеті імені Г. Сковороди. Команда студентів ХПІ стала срібним призером змагань.

Довідка:

Всесвітній день здоров’я (World Health Day) відзначається щорічно 7 квітня в день створення в 1948 році Всесвітньої організації охорони здоров’я (World Health Organization, ВООЗ). Щорічне проведення Дня здоров’я стало традицією з 1950 року.

Щороку Всесвітній день здоров’я присвячується глобальним проблемам і проходить під різними гаслами: «Активність шлях до довголіття», «Захистимо здоров’я від змін клімату», «1000 міст 1000 життів» і т.д. Гасло 2018 року «Здоров’я для всіх», який є керівним принципом роботи ВООЗ.

Членами ВООЗ стали близько 200 держав світу. У Туркменістані масові спортивні акції, приурочені до Всесвітнього дня здоров’я, проводяться щорічно в період з 5 квітня по 5 травня.