У студентів ХПІ — максимальна кількість перемог в конкурсах наукових робіт

Тринадцять студентів кафедри електричних машин НТУ «ХПІ» стали переможцями всеукраїнських студентських змагань. За підсумками олімпіади та конкурсів студентських наукових робіт вони отримали 13 дипломів, у тому числі, І ступеня — 8, ІІ ступеня — 2 і ІІІ ступеня — 3. Це найвищий результат за всю історію участі студентів ХПІ в цих змаганнях. Переможців привітали ректор Політеху професор Євген Сокол та Почесний ректор вишу професор Леонід Товажнянський. Нагородження відбулося на засіданні Вченої ради 4 травня.

У Всеукраїнський студентській олімпіаді за напрямом «Електромеханіка» для спеціальності «Електричні машини та апарати» студент Микола Дзюба (група Е–14 Б) посів І місце, як і команда кафедри. Змагання відбулися у Кременчуцькому національному університеті імені Михайла Остроградського (КрНУ, м. Кременчук).

Що стосується Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт (КСНР), то кількість конкурсів, у яких змагалися студенти ХПІ, зросла  у два рази порівняно з попередніми роками. Так, у КСНР за напрямом «Електричні машини і апарати» (КрНУ імені Михайла Остроградського) було представлено три роботи, автори яких посіли високі місця:

Руслан Бредун та Євгени Коврига (група Е–14 Б) за спільну роботу отримали І місце;

Марія Ареф’єва (група Е–13 АМ) — І місце;

Михайло Тимін (група ЕМБ–15 А) — ІІ місце.

У КСНР за напрямом «Гірництво» (ДВНЗ «Криворізький національний університет», Кривий Ріг») студенти ХПІ змагались у секції «Гірнича електромеханіка» і теж вибороли три призових місця:

Олександр Бредун (Е–14 Б) — І місце;

Микола Чорний (Е–13 БМ) — ІІ місце;

Дмитро Мариноха (Е–13 БМ) —ІІІ місце.

У КСНР за напрямом «Суднобудування та водний транспорт» (Одеський національний морський університет, ОНМУ, м. Одеса) за секцією «Суднові електротехніка та системи керування» такі результати:

Іван Манукалов (Е–13 БМ) — І місце;

Владислав Пушкарьов (Е–13 БМ) — ІІІ місце.

У КСНР за напрямом «Електротехніка та електромеханіка» (Дніпровський державний технічний університет, ДДТУ, м. Кам’янське) аналогічні підсумки:

Світлана Ревуженко (Е–12 БМ) — І місце;

Денис Семенютін (Е–12 БМ) — ІІІ місце.

Крім того, студент кафедри електричних машин Ілля Сергієнко (гр. Е–14 А) став золотим призером Міжнародного дистанційного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2018» за напрямом «Відновлювані джерела енергії та охорона навколишнього середовища». Змагання проводила Одеська національна академія харчових технологій.

Зазначимо, наукове керівництво студентів Руслана Бредуна, Євгена Ковриги, Світлани Ревуженко та Івана Манукалова вів професор Володимир Мілих, студентів Олександра Бредуна, Дениса Семенютіна та Іллі Сергієнка — професор Валентина Шевченко; Миколи Дзюби та Миколи Чорного — доцент Олена Юр’єва; Марії Ареф’євої — доцент Віктор Шайда; Михайла Тиміна — старший викладач Лариса Шилкова; Владислава Пушкарьова — доцент Андрій Єгоров; Дмитра Маринохи — доцент Лідія Галайко.