Презентація курсів за програмою НАТО–Україна з перепідготовки військовослужбовців

20 вересня 2018 року в НТУ «ХПІ» відбудеться урочисте відкриття курсів перепідготовки за напрямами «Комунікаційні та інформаційні технології» та «Менеджмент та ділове адміністрування». На заняттях, які проходитимуть на базі Міжгалузевого інституту післядипломної освіти НТУ «ХПІ», будуть навчатися 42 колишніх військовослужбовця.

Дата проведення церемонії: 20 вересня 2018 року. Початок о 12.30.

Місце проведення: Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», (вул. Кирпичова, 2), Науково-технічна бібліотека, аудиторія №63.

У заході візьме участь делегація НАТО у складі: менеджера програми НАТО — Україна з перепідготовки військовослужбовців Крістофера Штаудта та його заступника — Олександри Огороднікової. Також планується присутність представників облдержадміністрації та Харківського обласного військового комісаріату, викладачів університету, представників ЗМІ.

Довідка:

Міжгалузевий інститут післядипломної освіти НТУ «ХПІ» 2009 року бере участь у програмах НАТО —Україна з перепідготовки (професійного навчання) та соціальної адаптації колишніх військовослужбовців, які звільнені в запас або відставку.

За цими програмами в м. Харкові, Харківській області та м. Полтаві вже підвищили кваліфікацію (за курсами «Комп’ютерні системи та мережі», «Менеджмент організацій», «Маркетинг  товарів та послуг») і отримали допомогу в працевлаштуванні понад 1350 осіб.

НАТО підтримує Україну в реалізації Програми перепідготовки колишніх військових, які прагнуть підвищити свої шанси на працевлаштування у цивільній сфері, починаючи з 2000 року.

Управління НАТО з економічних питань безпеки та оборони у 1999 році започаткувало в Україні програму мовної підготовки, спрямовану на надання допомоги колишнім військовим, або таким, котрі невдовзі будуть звільнені у запас.

Мета програми — підтримка України у питаннях соціальної адаптації кадрових військовослужбовців.

Програма надає можливість пройти підготовку за такими напрямками як менеджмент, маркетинг, англійська мова, економіка малих підприємств, радіоелектроніка, дизайн, інформаційні технології, охорона, навігація маломірних суден та ін. 

Протягом років курси проходять в більш, ніж 60-ти містах та селищах по всій території України. Цивільний бюджет, затверджений на 2018 рік, дозволить здійснити перепідготовку близько 800 бенефіціарів.

На сьогодні вже більше 10 000 колишніх військовослужбовців пройшли навчання за Програмою НАТО з перепідготовки.