ХПІ розвиває співробітництво з Алжиром

Делегація НТУ «ХПІ», яку представляли проректор вишу Геннадій Хрипунов і помічник ректора з роботи зі студентами з країн Близького Сходу Іссам Шахін, відвідала Алжирську Народну Демократичну Республіку. Мета — обговорення співпраці ХПІ з вищими навчальними закладами Алжиру, залучення абітурієнтів з цієї країни до НТУ «ХПІ».

Програма візиту складалася з ряду зустрічей. Представники Харківського Політеху провели переговори з Послом України в Алжирській Народній Демократичній Республіці (АНДР) Максимом Субхом, обговорили можливість співпраці ХПІ з університетами Алжиру, інші питання. Відбулася зустріч української делегації й з випускниками харківських вишів, серед них — посол Лівану в Алжирській Народній Демократичній Республіці Мохамед Хассан.

Пізніше проректор ХПІ Геннадій Хрипунов та помічник ректора з роботи зі студентами з країн Близького Сходу Іссам Шахін презентували НТУ «XПI» представникам місцевих ЗМІ, професорам Алжирського університету, громадським діячами, керівникам туристичних фірм, а також фірмам, які займаються організацією навчання алжирських громадян за кордоном. Вони розповіли про програму підготовки іноземців в ХПІ, переваги навчання в Україні, відповіли на всі питання, які цікавили гостей. У заході також взяла участь секретар Посольства України в АНДР Наталія Панькович.

За результатами візиту провідне алжирське видання «Аль-Шурук» написало статтю про престижність здобуття вищої освіти в Україні під назвою «Щороку 500 студентів з Алжиру їдуть навчатися в Україну».