ХПІ завоював «квиток» на міжнародну Універсіаду в Італії

Команда спортсменів НТУ «ХПІ» взяла участь в змаганнях XIV літньої Універсіади України з легкої атлетики. Вона відбулася в Кропивницькому на стадіоні «Зірка» 25-26 травня. Чотириста спортсменів-легкоатлетів з 22 областей України боролися за путівки на ХХХ Всесвітню літню Універсіаду, яка пройде в липні в м. Неаполь (Італія). Серед претендентів — одинадцять легкоатлетів з Політеху. За результатами змагань, студент Факультету соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ» Ярослав Ісаченков виграв «квиток» на міжнародну Універсіаду в Італії, де представить Україну.

Так, призові місця зайняли:

— Ісаченков Ярослав (Факультет соціально-гуманітарних технологій) — 1 місце в стрибках у довжину;

— Клінцова Лілія (Факультет комп’ютерних та інформаційних технологій) — 2 місце в стрибках у висоту;

— Вдовиченко Дар’я (Факультет соціально-гуманітарних технологій) — 1 місце в бігу на 1500 м;

— Никоненко Віолетта (Факультет соціально-гуманітарних технологій) — 1 місце в стрибках з жердиною;

— Калістратова Аліна (Факультет соціально-гуманітарних технологій) та Мартинова Оксана (Факультет соціально-гуманітарних технологій) — 2 місце в складі жіночої естафети 4 на 100 м.

До складу команди НТУ «ХПІ» входили також: Рофе-Бекетова Ірина (Навчально-науковий інститут хімічних технологій та інженерії), Елалі Самір (Факультет соціально-гуманітарних технологій), Курочкіна Марина (Навчально-науковий інститут економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу), Чорний Анатолій (Факультет соціально-гуманітарних технологій), Плужник Ілля (Факультет комп’ютерних та інформаційних технологій).

Змагання в Кропивницькому відвідали: заступник міністра освіти і науки України Роман Греба, голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко. На другий день універсіади вони нагородили кращих спортсменів.

Більш детально з результатами XIV літньої Універсіади України можна ознайомитися тут.

 Довідка:

Мета Універсіади стимулювання розвитку фізичної культури та спорту, а також підготовка до Всесвітньої Універсіади та інших спортивних заходів.

До участі в змаганнях допускалися збірні команди, що складаються зі студентів, аспірантів, слухачів, курсантів і випускників вишів України у віці до 28 років.

Організацію та проведення Універсіади України курирує Міністерство Освіти і науки України, Комітет з фізичного виховання та спорту МОН, Спортивний студентський союз України і Головна суддівська колегія Універсіади.