Молода вчена ХПІ Альона Глушко удостоєна премії Президента України

Старшому викладачеві кафедри зварювання вишу Альоні Глушко присудили премію Президента України (указ №№903/2019 «Про присудження премій Президента України для молодих вчених 2019 року»). Була оцінена її робота «Збільшення ресурсу експлуатації зварних з’єднань енергетичного обладнання сучасних енергоблоків ТЕС».

Кандидат технічних наук, старший викладач ХПІ Альона Глушко працювала над проектом у співавторстві зі старшим викладачем НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського» Андрієм Перепічаєм, молодшим науковим співробітником Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України Максимом Німком, інженером-технологом АТ «Турбоатом» Віталієм Шарим.

«Як же я рада! Ви не можете собі уявити. Стільки сил, часу, емоцій, паперу, поїздок було покладено в цю працю! Найважче для мене було зібрати команду і скоординувати нашу роботу! Адже ми всі з різних установ України! Я не знала чи зможу організувати роботу з трьома дорослими і успішними хлопцями. Для мене це був великий виклик! Але я змогла, і ми це зробили. Я пишаюся своєю командою! Кожним з нас!», — поділилася враженнями Альона Глушко на своїй сторінці в Facebook.

Довідка:

Щорічна премія Президента України для молодих вчених присуджується за «видатні досягнення в галузі природничих, технічних і гуманітарних наук, які сприяють подальшому розвитку науки, суспільному прогресу і утверджують високий авторитет вітчизняної науки у світі». На здобуття премії можуть висуватися наукові роботи, опубліковані в завершеній формі не менше ніж за рік до їх висунення. Щороку присуджується сорок премій (з них — п’ятнадцять премій для молодих вчених Національної академії наук України) у розмірі 40 тисяч гривень кожна.