У ХПІ стартував 2-й сезон STEMCamp for educators

Сьогодні в НТУ «ХПІ» розпочала свою роботу інтенсивна школа STEMCamp for educators. Вона спрямована на вчителів українських шкіл, які викладають природничі науки: математику, фізику, хімію, інформатику. Учасники програми — близько 100 осіб (34 команди) з одинадцяти регіонів України. Протягом п’яти днів, з 26 по 30 жовтня, в онлайн форматі, вони будуть слухати лекції, тренінги, майстер-класи, навчатися методам проектної роботи в стилі Hands-on Science, а також реалізують власний проект і візьмуть участь у науковому челенджі.

Кожна команда складається з вчителя загальноосвітньої/спеціалізованої школи і двох старшокласників (9-11 клас). Вони представляють такі області України: Харківська, Донецька, Чернігівська, Херсонська, Запорізька, Сумська, Миколаївська, Дніпропетровська, Тернопільська, Хмельницька, Івано-Франківська.

Навчання у STEMCamp for educators заплановано за 2-ма напрямами:

— хімічний (хімія, біологія, екологія),

— технічний (фізика, енергетика, енергетичне машинобудування, електроніка, робототехніка, математика, 3D-друк).

Ментори проекту — викладачі Харківського Політеху.

Зазначимо, що це другий сезон STEMCamp for educators, який у зв’язку із пандемією Covid-19 проходить в дистанційному форматі. Перший сезон відбувся в листопаді 2019 року. Про нього можна прочитати за посиланням.

Довідка:

Проект STEMCamp for educators — серія інтерактивних заходів для вчителів природничих наук (математики, фізики, хімії та інформатики), мета яких — навчання STEM-методикам для роботи зі старшокласниками у школі. Учасники знайомляться з українськими і зарубіжними практиками STEM-освіти, розширюють коло комунікації, реалізують командні STEM-проекти, працюють зі студентами і молодими вченими ХПІ. А школярі, які створюють команди з учителями, занурюються у студентське життя НТУ «ХПІ», покращують розуміння різних технічних спеціальностей, щоб більш усвідомлено підходити до вибору подальшої професії. Участь в проекті — безкоштовна.

Організатори STEMCamp for educators — Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», ГО «Об’єднання молодих вчених НТУ «ХПІ», за підтримки Посольства США в Україні.

Абревіатура STEM розшифровується як «Science, Technology, Engineering and Mathematics» — наука, технологія, інженерія і математика. Такі напрями лежать в основі цієї методики освіти. До того ж ці дисципліни вивчаються не окремо, як зазвичай, а у комплексі. Велике значення має практичне застосування отриманих знань. Дитина не просто знайомиться з новими напрямами розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці.