В ХПІ розкажуть стартап-командам, як просувати свій проект

У січні 2021 року розпочався другий етап преінкубаційної програми Innovation & Entrepreneurship Bootcamp (навчальний курс з інновацій та підприємництва), яка реалізується на базі стартап-центру «SPARK» НТУ «ХПІ» за підтримки Посольства США в Україні. В рамках проекту, учасники — стартап-команди, які подолали перший етап програми, зможуть поборотися за мінігрант у $400 для покупки необхідного обладнання або консультаційних послуг для своїх бізнес-ідей. Крім того, вони пройдуть тренінги з юридичних, економічних, фінансових питань просування стартапів, а також заняття для розвитку особистісних якостей та інші.

Стартова відеоконференція 2-го етапу програми Innovation & Entrepreneurship Bootcamp відбулася 14 січня 2021 року. Її учасниками були представники команд, а також їхні ментори: співробітники НТУ «ХПІ» та організатори програми Innovation & Entrepreneurship Bootcamp Роман Томашевський, Оксана Севрюкова, Марія Маслак і Олена Авдєєва.

Вони обговорили такі питання:

  • менторську підтримку — організацію спілкування між менторами і учасниками;
  • допомогу при поданні заявок на участь стартапів у різних грантах і програмах інкубаторів;
  • нові можливості для учасників: організатори розповіли про конкурси та мотивували команди до активної участі в них і подальшій роботі, відповіли на всі запитання;
  • теми для дистанційних лекцій/воркшопів із запрошеними експертами.

Крім того, було оголошено конкурс на отримання мінігранта в $400. Завдання для учасників — правильно заповнити запропоновану заявку на фінансування, зуміти коротко, але в повній мірі описати свій проект, ідею, представити команду. За підсумками, дві команди, які впораються краще за всіх, отримають мінігрант. Його можна буде використовувати для купівлі обладнання або оплати консультаційних послуг, які необхідні для розвитку стартапу.

Лекції та тренінги від експертів з різних сфер бізнес-діяльності стартують 21 січня 2021 року. В онлайн форматі учасники навчатимуться юридичним, економічним, фінансовим питанням розвитку стартапів і бізнесу, а також навичкам для особистісного зростання і т.д. Також команди отримають інформаційну та консультаційну підтримку в пошуку конкурсів, грантів, програм, в яких є можливість взяти участь, і допомогу в написанні заявки.

Перша онлайн-лекція відбудеться 21 січня о 17:00. Спікер — старший юрист і фахівець з розвитку бізнесу юридичної компанії Avitar, амбасадор з юридичних питань спільноти жінок в IТ WTECH Марія Скакун.

Тема: Юридичні тонкощі діяльності підприємця в онлайн.

Довідка:

Преінкубаційна програма Innovation & Entrepreneurship Bootcamp проходить за підтримки Посольства США в Україні, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», ГО «Об’єднання молодих вчених НТУ «ХПІ», Стартап-центру «Spark» НТУ «ХПІ».

Мета — підвищити обізнаність про стартап культуру серед креативної молоді та наукової спільноти.

У грудні 2020 року відбувся перший етап програми, де учасники прослухали цикл лекцій від американських і українських фахівців у сфері підприємництва — про те, що таке стартап і як створювати команду, склали план реалізації своїх проектів, вчилися презентувати себе і свою ідею. Детальніше — за посиланням.

Соцмережі програми:

https://www.facebook.com/BootCampSpark   

https://www.instagram.com/innovation_bootcamp/