Вчені ХПІ увійшли до комітетів великих міжнародних конференцій

Троє вчених Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту (МІТ) ХПІ: Сергій Добротворський, Євгенія Басова та Марина Іванова включені до керівного складу та наукових комітетів престижних міжнародних конференцій в Румунії та Португалії. Таку високу оцінку їхній науково-дослідницькій діяльності, а також професійній кваліфікації в галузі прикладної механіки дали провідні європейські виші.

Конференції ICoRSE («З проектування надійних систем», Румунія) та ICIE («Інновації в інженерії», Португалія) заплановано провести у червні та вересні 2021 року. Результати їх роботи будуть опубліковані в міжнародному журналі Lecture Notes видавництва Springer Nature (Швейцарія), що індексується наукометричною базою даних Scopus.

Професор Сергій Добротворський, доценти Євгенія Басова та Марина Іванова представники кафедри технології машинобудування та металорізальних верстатів МІТ НТУ «ХПІ». Активна науково-дослідницька позиція та систематична участь у престижних конференціях Польщі, Великої Британії, Хорватії дозволили цим вченим ХПІ високо зарекомендувати себе у міжнародній науковій спільноті.

Довідка:

ICoRSE — конференція, що спрямована на просування результатів наукових досліджень, технологічного розвитку, надійної системної інженерії, кіберфізичних систем, мехатроніки та іншого, шляхом обміну досвідом та передовою практикою між вченими університетів, дослідницьких інститутів тощо. Головний організатор — Національний інститут досліджень і розробки в мехатрониці та методиці вимірювань (м. Бухарест, Румунія).

ICIE — міжнародна конференція, де професори, дослідники та науковці з усього світу діляться передовими результатами інноваційних досліджень і останніх розробок/тенденцій в галузі інженерних і прикладних наук. Головний організатор — Університет Мінхо (Школа інженерії Відділ машинобудування) Португалія.

Видавництво «Springer Science and Business Media Deutschland GmbH» — міжнародна видавнича компанія, яка спеціалізується на виданні академічних журналів та книг з природничо-наукових напрямів (теоретична наука, медицина, економіка, інженерна справа, архітектура, будівництво та транспорт). Це провідне світове наукове портфоліо, яке надає дослідникам з академічних кіл, наукових установ та корпоративних R&D центрів якісний контент через інноваційну інформацію, продукти та послуги.