Військова освіта — Інститут ХПІ відвідав представник Міноборони

Військовий інститут танкових військ НТУ «ХПІ» з робочим візитом відвідав директор Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України Володимир Мірненко. Мета — ознайомлення командування з основними напрямами трансформації вітчизняної системи військової освіти до стандартів НАТО. Крім того, Володимир Мірненко оглянув матеріально-технічну базу інституту та побував на практичному занятті з ліквідації наслідків радіаційного, хімічного і біологічного (РХБ) зараження. Директор Департаменту високо оцінив успіхи Інституту танкових військ ХПІ в питанні підготовки фахівців.

Перебуваючи у Військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ», директор Департаменту військової освіти та науки МО України Володимир Мірненко оглянув матеріально-технічну базу вишу: навчальні корпуси, лабораторії, сучасні навчально-тренувальні комплекси, які обладнані спеціальними тренажерами і навчально-діючими стендами, а також умови побуту курсантів. Крім того, він ознайомився з організацією освітнього процесу підготовки військових фахівців, відвідав Музей бойових традицій інституту.

Особливий інтерес викликало комплексне практичне заняття з курсантами факультету радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки із виявлення та оцінки РХБ обстановки та здійснення заходів щодо ліквідації наслідків РХБ зараження. Робота проводилася з використанням новітніх методик та інтерактивних мультимедійних технологій.

За підсумками візиту, Володимир Мірненко відзначив якісні зміни, які відбулися у виші: «За останні кілька років інститут зробив суттєвий крок вперед у розвитку навчально-матеріальної бази і системи підготовки фахівців. Тут вже започатковано курси військової професійної освіти, інтенсивно триває робота над розвитком курсу L-1В (взвод). Сьогодні ми обговорювали питання розвитку курсу L-1С (рота) тактичного рівня для капітанів. Якщо виш і надалі буде рухатися в цьому напрямку, то будемо планувати на його базі підготовку військових фахівців командно-штабного рівня і за програмою курсу L-2 (батальйон-бригада) для майорів».

Довідка:

Зміни в системі військової освіти в Україні будуть здійснюватися в рамках створення багаторівневої системи професійної військової освіти (L-курси). Сучасний підхід передбачає новий алгоритм отримання військової освіти, заснований на безперервності навчання і тісному взаємозв’язку з кар’єрним ростом.

Світлини — сторінка Facebook Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ».