ХПІ утримує лідерство серед технічних університетів України

НТУ «Харківський політехнічний інститут» увійшов до щорічного міжнародного рейтингу Round University Ranking, який вимірює показники діяльності університетів у сферах викладання, досліджень, міжнародної різноманітності, фінансової стійкості. У 2021 році, за результатами оцінювання, ХПІ посів 616-е місце серед всіх представлених вишів, підвищивши свої показники майже на сорок пунктів (було — 654-е). Було поліпшено позиції в категоріях: «Викладання» та «Дослідження». Таким чином, Харківський Політех другий рік поспіль отримав українську «бронзу» і утримує лідерство серед технічних університетів України.

Результати НТУ «ХПІ» за категоріями:

— «Викладання» — 432-е місце в світі (IV серед українських вишів),

— «Дослідження» — 664-е місце в світі (III серед українських вишів),

— «Міжнародна різноманітність» — 586-е місце в світі (V серед українських вишів),

— «Фінансова стійкість» — 800-е місце в світі (IV серед українських вишів).

У загальному рейтингу ХПІ займає 616-у позицію. Всього у списку — більше 860-ти університетів світу, десять з них — українські.

 

Довідка:

Round University Ranking (RUR) — міжнародний рейтинг, який щорічно, починаючи з 2010 року, оцінює діяльність понад 1100 провідних університетів з 85-ти країн світу. При підрахунку результатів враховуються два десятки показників у 4-х ключових сферах діяльності вишу: викладання, дослідження, міжнародна різноманітність, фінансова стійкість.