У ХПІ вшанували пам’ять політехніків, які загинули у Другій світовій війні

Представники адміністрації ХПІ, а також співробітники університету взяли участь у церемонії покладання квітів до Меморіалу Слави вишу.

У роки Другої світової війни понад три тисячі викладачів, студентів і співробітників харківського Політеху пішли захищати свою Батьківщину від німецько-фашистських загарбників. Крім того, перебуваючи в евакуації (м. Красноуфімськ та м. Чирчик), ХПІ продовжував підготовку інженерних кадрів, вирішував серйозні наукові проблеми, пов’язані зі зміцненням обороноздатності країни.

Довідка:

Меморіал Слави встановлено на площі перед головним аудиторних корпусом НТУ «ХПІ» 23 серпня 1968 року в день 25-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників. Його було споруджено в пам’ять про загиблих студентів і викладачів університету, які в роки Другої світової війни пішли на фронт захищати Батьківщину від німецько-фашистських загарбників.

8 травня — День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років. Дата приурочена до річниці капітуляції нацистської Німеччини 8 травня 1945 року. В Україні відзначається з 2015 року.
9 травня — День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.