Вчена ХПІ проходить п’ятимісячне стажування в Ізраїлі

Молода вчена харківського Політеху Альона Глушко — перша та єдина представниця з України, яка проходить стажування при Міністерстві енергетики Ізраїлю в рамках міжнародного проєкту «Стратегічна екологічна оцінка морських поновлюваних джерел енергії». Альона Глушко — старший викладач кафедри зварювання ХПІ — працює в Головному науковому відділі Міністерства в Єрусалимі. У рамках програми, дівчина займається аналізом світового ринку енергетичного устаткування та проводить дослідження на кафедрі матеріалознавства при Тель-Авівському університеті. Стажування стартувало 3 травня 2021 року та триватиме до 3 вересня.

Як зазначає Альона, вона працює в Головному науковому відділі Міністерства енергетики Ізраїлю, який відповідає за дослідження, новації, надає науково-технічну підтримку міністерству в розробці політики та ухвалення рішень з упором на інновації. Вчена ХПІ працює над аналізом світового ринку турбін. Вона вивчає їхню тривалість роботи, термін експлуатації, знос обладнання, матеріали, механічні властивості, технологію виробництва, необхідність і частоту проведення ремонтних робіт до виникнення серйозних ушкоджень та інше. Також, у межах стажування та проєкту, дівчина проводить дослідження на кафедрі матеріалознавства при Тель-Авівському університеті.

«Я дуже рада, що у мене є можливість ділитися отриманими в Україні цінними знаннями з фахівцями інших країн і дізнаватися нове від них. На кафедрі зварювання ХПІ я веду дисципліни, пов’язані зі способами отримання та обробкою матеріалів. Тому отриманий досвід дуже корисний для моєї професійно-наукової діяльності та для роботи зі студентами. Я пишаюся тим, що працюю в найкращому університеті України та вдячна, що можу представляти харківський Політех і нашу країну на міжнародному рівні», — ділиться вчена ХПІ Альона Глушко.

 

Довідка:

Альона Глушко — кандидат технічних наук, старший викладач кафедри зварювання НТУ «ХПІ», фахівець в галузі енергетики в Україні, член науково-технічної ради при Міністерстві енергетики України, Лауреат премії Президента України для молодих вчених.

Міжнародна програма «Стратегічна екологічна оцінка морських поновлюваних джерел енергії» реалізується за підтримки уряду Ізраїлю.