Співпраця з роботодавцями: студенти ХПІ отримуватимуть корпоративну стипендію

З 2022 року кращі студенти кафедри гідравлічних машин НТУ «ХПІ» зможуть отримувати корпоративну стипендію харківської групи компаній «Моторімпекс». Відбір стипендіатів будуть проводити представники фірми на основі інформації про успішність в ХПІ. Крім того, в рамках програми, передбачається працевлаштування та стажування студентів кафедри на підприємстві.

Виплата стипендії почнеться за підсумками осіннього семестру 2021/2022 навчального року, починаючи з 1-го курсу. Далі щорічно буде додаватися по одному курсу, щоб охопити всі рівні навчання. Політехніки надаватимуть компанії дані про свої успіхи в навчанні, щоб пройти конкурсний відбір. Як результат, кращі студенти кафедри гідравлічних машин НТУ «ХПІ» зможуть отримувати дві стипендії одночасно — корпоративну та державну академічну (в еквівалентному розмірі). Програма також передбачає працевлаштування та стажування на підприємстві.

«Таким чином, роботодавці заохочують гарне навчання молоді за напрямами, які мають дефіцит фахівців на ринку праці. З огляду на серйозну нестачу інженерних кадрів у Харківському регіоні та в цілому по Україні в галузі гідравліки, компанія «Моторімпекс» вирішила підтримати нашу кафедру. Серед напрямів підготовки — спеціалізації «Гідропневмоавтоматика нафтогазового обладнання», «Машини і механізми нафтогазових промислів», «Гідроенергетика». Крім того, компанія планує відкрити на кафедрі сучасний науково-освітній центр», — розповів завідувач кафедри гідравлічних машин НТУ «ХПІ» Андрій Роговий.