Студенти-магістри ХПІ — на навчанні у Словаччині

Четверо студентів-магістрів кафедри програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ» стали учасниками програми подвійних дипломів між харківським Політехом і Школою економіки та менеджменту в публічному адмініструванні (Словаччина, м. Братислава). Марія Надуєва, Радислав Чуркін, Віталій Крикун та Денис Овдієнко завершили свій перший рік навчання в магістратурі ХПІ та успішно пройшли селекційний відбір програми. У липні-серпні цього року вони продовжать отримувати освіту в літній школі у Словаччині, де вивчатимуть мову програмування Java, словацьку мову, а також стажуватися в компанії IBM. По завершенню — стартує другий рік навчання за магістерською програмою. У підсумку — отримання учасниками дипломів двох вишів.

Студенти-магістри кафедри програмної інженерії та інформаційних технологій управління ХПІ (ПІІТУ) 9 липня вирушили до Словаччини (м. Братислава), де продовжать навчання у Школі економіки і менеджменту в публічному адмініструванні за програмою подвійних дипломів. Для участі в проєкті необхідно було з відзнакою завершити навчальний рік у харківському Політеху, а також пройти селекційний відбір, який проводили іноземні партнери і Словацька цифрова коаліція.

Відео магістрів-учасників програми подвійних дипломів.

http://www.youtube.com/watch?v=lYtM1ZZzQMo

Зазначимо, що перша учасниця програми — магістрантка кафедри Альона Свірідова — продовжує своє навчання в Братиславі та стажування у компанії T-Systems, яка спеціалізується на наданні IT та консалтингових послуг. За словами студентки, другий рік навчання видався насиченим: вона встигала вчитися, брати участь у проєктах компанії, підготувати і захистити диплом у ХПІ, а також на дозвіллі вивчати культуру Словаччини. Зараз Олена готується до захисту диплома в Братиславі, який відбудеться у серпні цього року.

За словами співробітників кафедри ПІІТУ НТУ «ХПІ», ще двоє їхніх магістрів очікують на співбесіду із IT-компаніями Словаччини.

 

Довідка:

26 березня 2019 р. відбулося підписання двосторонньої угоди про співпрацю НТУ «ХПІ» та словацької Вищої школи економіки та менеджменту у публічному адмініструванні м. Братислави (VŠEMvs). Мета — створення програми подвійних дипломів для IT та економічного напрямів ХПІ.

VŠEMvs є членом Словацької цифровий коаліції. Спільна магістерська програма допомагає вирішити проблему дефіциту ІТ-фахівців.

Переваги спільної магістерської програми:

  1. Отримання двох дипломів.
  2. Стажування та працевлаштування в IT-компанії Словаччини.
  3. Вивчення та вдосконалення словацької та англійської мов.
  4. Безкоштовне навчання.
  5. Досвід роботи в європейських IT-компаніях.