Розробки вчених ХПІ будуть застосовуватися у галузі криміналістики

19 серпня 2021 року НТУ «Харківський політехнічний інститут» підписав Меморандум про співпрацю з Національним юридичним університетом ім. Ярослава Мудрого. Передбачається проведення спільних досліджень, виконання інноваційних науково-технічних проектів для галузі криміналістики. Зокрема, мова йде про розробку програмного забезпечення, інформаційних технологій для аналізу та синтезу криміналістично значущих даних, організації діяльності в сфері досудового і судового розгляду, та інших завдань. Реалізовувати проекти будуть викладачі та студенти двох кафедр: комп’ютерної математики і аналізу даних ХПІ та криміналістики НЮУ.

Меморандум про співпрацю був підписаний ректором НТУ «ХПІ» Євгеном Соколом і ректором НЮУ ім. Ярослава Мудрого Анатолієм Гетьманом. Крім здійснення спільної наукової діяльності, планується проведення освітніх заходів: майстер-класів, практичних семінарів, відкритих лекцій, тренінгів тощо

«Безумовно, крок до об’єднання юридичної та технічно-математичної освіти — дуже важливий. База для нашої співпраці — досить потужна, і ми зможемо побудувати принципово нові підходи до вирішення різних питань в юридичній галузі нашої країни. У мене немає сумнівів, що співпраця кафедр наших вишів дасть позитивний результат!», — сказав ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол.

«Ми підписували меморандуми переважно з тими, хто працює в юридичній сфері. Що стосується технічних вишів, то це — перший такий документ. І для нас — це нова сторінка у нашій діяльності. Ми хочемо спробувати напрацювання вчених і викладачів ХПІ застосувати у юридичній сфері. Тільки об’єднавши наші зусилля, ми зможемо рухатися вперед і бути корисними для суспільства і держави. Це дуже важлива ініціатива!», — зазначив ректор НЮУ ім. Ярослава Мудрого Анатолій Гетьман.

Довідка:

У церемонії підписання Меморандуму, що відбулася у НЮУ ім. Ярослава Мудрого, також взяли участь: декан факультету комп’ютерних наук і програмної інженерії ХПІ Максим Малько, зав. кафедри комп’ютерної математики і аналізу даних ХПІ Олена Ахієзер і доцент цієї кафедри Наталія Процай; проректор з наукової роботи НЮУ Дмитро Лученко, доцент кафедри криміналістики НЮУ Василь Білоус, керівник Центру рекрутингу, маркетингу та комунікацій НЮУ Артур Булгаков.