Підтримка стартапів та дуальна освіта у ХПІ — Новий договір з британською IT компанією

НТУ «ХПІ» уклав договір про співпрацю з компанією ZEPS.Tech. Підписання відбулося у межах візиту до харківського Політеху керівництва компанії — CEO Віталія Єгорова та співзасновниці Ірини Поваляєвої. Крім того, на зустрічі з ректором університету Євгеном Соколом обговорювалися напрями спільної роботи, серед них: проектне навчання студентів ХПІ, реалізація стартапів та іншої наукової діяльності.

Договір передбачає співробітництво у сфері deep tech (технологічні рішення, створені на перетині різних галузей), hardware solutions (апаратні рішення), які відповідають напрямам діяльності ZEPS; проведення спільного управління самостійними, науково-дослідними, проектними та дипломними роботами студентів магістратури, а також сприяння організації їхньої переддипломної практики; впровадження елементів дуальної форми навчання.

В результаті переговорів сторони попередньо домовилися про експертизу, яку здійснюватимуть фахівці ХПІ на запит компанії, подання заявок на грантові пропозиції, участь ZEPS в організації проектного та дуального навчання студентів харківського Політеху. Крім того, дійшли згоди щодо підтримки стартапу кафедри комп’ютерного моделювання процесів та систем ХПІ — безпілотного літального апарату з двигунами внутрішнього згоряння для сільського господарства.

На зустрічі також були присутні: завідувач кафедри комп’ютерного моделювання процесів та систем ХПІ Дмитро Бреславський та доцент кафедри Володимир Мєтєльов.

Довідка:

Компанія ZEPS.Tech реалізує проекти за напрямами: інтернет речей (IoT) та підключені пристрої; БПЛА і роботи, що використовують машинне навчання та штучний інтелект. Серед галузей роботи — розумний будинок, сільське господарство, охорона здоров’я, оборона, спортивні технології, зелені технології. Штаб-квартира компанії знаходиться в Лондоні (Велика Британія).