Троє політехніків увійшли до числа кращих вчених 2021 року

Доцентка кафедри фізики НТУ «ХПІ» Ксенія Мінакова стала переможницею IV обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини» за напрямом «Енергетика та енергоефективність». Також двоє політехніків увійшли до числа лауреатів ХХІІІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини — кращі імена». Ними стали: начальник кафедри хімії та бойових токсичних хімічних речовин Військового інституту танкових військ ХПІ Сергій Петрухін у номінації «За шляхетний приклад служіння українському народові»; професор, головний науковий співробітник кафедри фізики металів та напівпровідників Валерій Кондратенко у номінації «Науковець». Урочисте нагородження тріумфаторів науки відбулося 20 грудня у Харківській обласній державній адміністрації.

Доцентка ХПІ, кандидат фізико-математичних наук Ксенія Мінакова з роботою «Розробка загальної фізико-математичної моделі для оптимізації конструктивно-технологічного вирішення PV/T систем» увійшла до шістки переможців конкурсу «Кращий молодий науковець Харківщини». Загалом у 2021 році на цей конкурс було представлено сорок дві наукові роботи з 16-ти провідних закладів вищої освіти та шести наукових установ регіону.

У XXIІІ обласному конкурсі «Вища школа Харківщини — кращі імена» взяли участь 152 науково-педагогічних працівника з 27-ми закладів вищої освіти. За підсумками було визначено 24 переможця та 28 дипломантів конкурсу за 11 номінаціями, серед яких представники НТУ «ХПІ» полковник Сергій Петрухін та професор Валерій Кондратенко.

Керівник Харківської облдержадміністрації Олександр Скакун та голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко відзначили переможців пам’ятними дипломами та сертифікатами на отримання грошової винагороди у розмірі 12 тис. грн.

Фото ― сайт Харківської обласної державної адміністрації.

Довідка:

Обласний конкурс «Кращий молодий науковець Харківщини» заснований у 2017 році з метою розвитку наукової та науково-технічної сфери Харківщини, шляхом виявлення та підтримки талановитої молоді, сприяння науковим дослідженням молодих науковців вищих навчальних закладів та наукових установ регіону.

Конкурс «Вища школа Харківщини — кращі імена» заснований у 1998/99 навчальному році. У 2021 році конкурс проводився за 11 номінаціями: «За мудрість і відданість науці та освіті», «За шляхетний приклад служіння українському народові», «Декан факультету», «Завідувач кафедри», «Викладач фундаментальних дисциплін», «Викладач гуманітарних дисциплін», «Викладач професійно-орієнтованих дисциплін», «Науковець», «Молодий науковець», «Завідувач кафедри (викладач) фізичного виховання», «Директор (завідувач) бібліотеки».