Візит представників компанії Microsoft в НТУ «ХПІ»

Учасники зустрічі обговорили основні напрямки використання сучасних інформаційних технологій освітньому процесі.

Минулого року викладачі кафедр комп’ютерних наук прослухали курси підвищення кваліфікації і пройшли сертифікацію. З вересня планується провести подібні курси для студентів, щоб вони теж змогли отримати сертифікати міжнародного зразка, які будуть визнаватися роботодавцями. А в перспективі – розширення цього проекту і на інші спеціальності, щоб студенти різних напрямків могли отримати документальне підтвердження свого рівня знань, що буде вагомим доповненням до диплома університету.

За словами ректора НТУ «ХПІ» професора Л.Л.Товажнянського, університет прагне по максимуму використовувати інформаційні технології в освітньому процесі, адже сьогодні – інформаційний вік. Для того, щоб успішно вчитися і проводити дослідження, необхідно оперативно отримувати доступ до вже накопиченим знанням. У цьому і допомагають сучасні пристрої та технології.

«В НТУ«ХПІ» інновації впроваджуються досить успішно, оскільки має місце комплексний і системний підхід, а також відкритість університету», – говорить керівник відділу по роботі з закладами освіти Ольга Свириденко.

Активно впроваджується в університеті і дистанційна освіта. У цьому році у зв’язку з подіями в країні, студенти з Донецької області змогли скласти сесію дистанційно, оскільки вони не мали можливості виїхати до Харкова. Близько 20 осіб з обмеженими можливостями отримують освіту за інклюзивною системою.

У міжнародному рейтингу вузів Webometrics НТУ «ХПІ» посідає 4 місце серед вузів України.