У Політеху зібрали фахівців з кібербезпеки

НТУ «ХПІ» став організатором першої міжнародної науково-технічної конференції «Проблеми науково-технічного і правового забезпечення кібербезпеки в сучасному світі».

Захід проходив з 30 березня по 1 квітня і зібрав понад 100 учасників з усіх регіонів України. Серед них вчені, аспіранти, студенти, співробітники наукових установ і промислових підприємств.

Конференція присвячена засобам, стратегіям і принципам забезпечення безпеки в інформаційних системах, а також правовим і технічним аспектам діяльності в цій галузі.

Відкриття заходу пройшло в конференц-залі готелю Premier Palace Hotel Kharkiv. Виступаючи на пленарному засіданні, ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол наголосив на важливості проведення подібних наукових та освітніх проектів, оскільки комп’ютерні та інформаційні технології в сучасному світі відіграють важливу роль в житті кожної людини, в науці та виробництві. Також він побажав учасникам заходу подальших успіхів у науковій діяльності.

Протягом 3 днів роботи конференції учасники та гості представили свої доповіді з безлічі актуальних тем, пов’язаних з безпекою в IT-сфері. Активно обговорювалися проблеми математичного моделювання та прогнозування загроз кібербезпеки, її організаційно-технічне забезпечення, проблеми правового регулювання в цій сфері і використання цифрових об’єктів права інтелектуальної власності.

SHE_4825  SHE_4878  SHE_4896

З результатами досліджень учасників конференції можна буде ознайомитися в спеціальному випуску наукового журналу «Системи обробки інформації».

Довідка:

Конференція «Проблеми науково-технічного і правового забезпечення кібербезпеки в сучасному світі» проводиться вперше в 2016 році.

Організатори заходу – Національний технічний університет «ХПІ», Інститут кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України, Кіровоградський національний технічний університет, Вінницький національний технічний університет, Софійський університет (Болгарія), Військова Академія Збройних Сил Азербайджанської республіки, Університет технології і гуманітарних наук (м Бельсько-Бяла, Польща).

НТУ «ХПІ» в організаційному комітеті представляє кафедра обчислювальної техніки та програмування факультету комп’ютерних та інформаційних технологій (КІТ).