ХПІ отримав міжнародний Wi-Fi роумінг для студентів та співробітників

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» приєднався до міжнародної програми Eduroam, завдяки якій можна буде користуватися безкоштовним Wi-Fi роумінгом.

Відтепер співробітники та студенти ХПІ, які мають пошту в домені kpi.kharkov.ua, можуть підключиться до проекту Eduroam. Завдяки цьому, для кампусу Політеху відкриються додаткові можливості для більш ефективного проведення зустрічей і конференцій, адже всі учасники отримають доступ до мережі без сторонньої допомоги.

Переваги для користувачів Eduroam:

1. Eduroam забезпечує єдине технічне рішення для Wi-Fi зв’язку в установі, яке включає в себе підтримку:

· локальних користувачів, підключених до локальної мережі,

· відвідувачів, підключених до локальної мережі,

· локальних користувачів, підключених до мереж інших учасників.

2. Eduroam усуває необхідність відкриття тимчасових акаунтів для відвідувачів, тим самим зменшуючи робоче навантаження ІТ-відділу внаслідок постійно зростаючого руху студентів і дослідників поміж установами і країнами.

Членами Eduroam є національні науково-освітні телекомунікаційні мережі (NREN) і підключені до них заклади (університети, школи, бібліотеки, науково-дослідні центри тощо).

Eduroam в кожній країні Європи забезпечується відповідною національною науково-освітньою мережею (NREN), в Україні це УРАН (URAN — Ukrainian Research & Academic Network).

Хот-споти Eduroam можна знайти на мапі покриття.

Детальніше на eduroam.uran.ua та www.eduroam.org.

Довідка:

Eduroam — федеративна служба автентифікації, яка дозволяє користувачам з установ, що беруть участь у федерації, отримувати безпечний доступ до Wi-Fi мережі, використовуючи свої стандартні логін/пароль, так само, як вони це роблять для отримання бездротового доступу в своєму «домашньому» закладі.