Вчені Політеху показали роботів і видовищні хімічні досліди школярам з Луганської області

В НТУ «ХПІ» провели екскурсію для юних учасників вокального ансамблю «Лелека» з Луганської області. 13 школярів 4–6 класів навчаються в Артемівському навчально-виховному комплексі, розташованому в безпосередній близькості від зони проведення АТО.

Дітям показали найцікавіші експонати Музею історії ХПІ (директор — Г. В. Бистріченко), що відображають більш ніж 130-річну історію вузу. Крім того, школярі з Луганської області стали свідками видовищних хіміко-фізичних дослідів на кафедрі «Технології жирів і продуктів бродіння» (завідувач кафедри — професор Ф.Ф. Гладкий), а на кафедрі «Автоматизовані електромеханічні системи» (завідувач кафедри — професор В. Б. Клепіков) їм продемонстрували роботів, розроблених вченими ХПІ.

Проректор з науково-педагогічної роботи вузу професор Юрій Сакара вручив школярам книгу про харківський Політех і пам’ятні сувеніри з символікою університету.

Діти подякували організаторам за цікаву екскурсію, залишивши свої відгуки в книзі Музею історії ХПІ.

Більше фото — в альбомі.

Довідка:

Школярі з вокального ансамблю «Лелека» Артемівського навчально-виховного комплексу прибули до Харкова для участі в 11-му Всеукраїнському фестивалі героїко-патріотичної пісні «Солдати миру 21-го століття», який проходить у Харкові 7 жовтня.