У ХПІ відкрився міжнародний форум молодих вчених

10 жовтня 2016 року в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відкрився Другий Міжнародний форум молодих вчених з прикладної фізики та інженерії (International Young Scientists Forum on Applied Physics and Engineering, YSF 2016).

Захід зібрав понад 150 учасників з України та інших країн (Німеччина, Польща, Естонія, Вірменія, Росія, Нідерланди, Індонезія, Пакистан, Індія, ПАР, Гана). Мета конференції — обмін знаннями та досвідом між молодими вченими та провідними фахівцями в різних сферах науки.

На урочистій церемонії відкриття форуму виступив проректор НТУ «ХПІ» з науково-педагогічної роботи Ельдар Велієв. Він висловив упевненість в тому, що подібні заходи, що проводяться в стінах ХПІ, принесуть велику користь всім учасникам і допоможуть розвивати сучасну науку в Україні.

Також вчених привітали гості форуму: президент Товариства промислового застосування Інституту інженерів електротехніки та електроніки (IEEE Industry Applications Society) Девід Дюроше (David Durocher) і заступник директора Інституту радіофізики та електроніки ім. О. Я. Усикова НАН України Юрій Логвинов. У вітальній промові він зазначив: «Ми зібралися тут не тільки для того, щоб поділитися досвідом і отримати робочі та дружні контакти. Одне з важливих завдань конференції, на мій погляд, — знайомство з цікавими людьми, цікавими культурами, відмінними від нашої».

Нагадаємо, що Другий Міжнародний форум організовано Радою молодих вчених Інституту радіофізики та електроніки імені О. Я. Усикова НАН України спільно з представниками НТУ «ХПІ», Інституту радіоастрономії НАН України, Національного Авіаційного Університету, Чернігівського національного технологічного університету та ін. За підтримки місцевих підрозділів Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) та Optical Society of America (OSA).

Найближчі дні учасників форуму (10-14 жовтня) очікує активна робота за секціями конференції, а також дискусії в воркшопах на теми популяризації науки, організації наукової діяльності, взаємодії науки і виробництва та інших актуальних питань.