У ХПІ вибрали найбільш обізнаних школярів-фінансистів Харкова

31 жовтня в науковій бібліотеці ХПІ відбулися треті відбіркові ігри з підготовки до Всеукраїнського турніру серед юних знавців курсу «Фінансова грамотність». Конкурс був організований фахівцями НТУ «ХПІ» (кафедра менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та фінансів, Міжнародний бізнес-центр) спільно з комунальним вищим навчальним закладом «Харківська академія неперервної освіти».

До участі запрошувались команди старшокласників загальноосвітніх навчальних закладів Харкова та Харківської області. Тридцять учнів із шести команд: «Золотий запас» (Харківська гімназія №46 ім. М.В. Ломоносова), «Тріумф» (Харківська загальноосвітня школа I-III ступенів №164), «Зірка Давида» (Харківський ліцей №107), «Бізнес-сила» (Московський район Харкова), «МБУ» (Харківська гімназія №163), «Ерудит» (Харківська загальноосвітня школа I-III ступенів №111) продемонстрували свої здібності і знання в ході змагання.

За результатами відбіркових ігор для участі в першому етапі Всеукраїнського турніру юних знавців курсу «Фінансова грамотність» рекомендовано направити дві команди: «Бізнес–сила» (збірна команда загальноосвітніх навчальних закладів Московського району Харкова) і «Золотий запас» (Харківська гімназія №46 ім. М.В. Ломоносова). Вони продовжать боротьбу за звання кращих фінансистів країни в грудні. Планується, що містом для проведення фінального етапу турніру стане Дніпро.

За словами одного з організаторів конкурсу, методиста Центру і методичної роботи аналітичної Харківської академії неперервної освіти Наталі Носик, ідея створення турніру — виховання фінансово грамотних громадян України.

Крім Наталі Носик, Харківську академію неперервної освіти в заході представляв викладач кафедри соціально-гуманітарної освіти Сергій Китиченко. Від Політеху брали участь співробітники кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та фінансів ХПІ: доцент Олена Решетняк (директор Міжнародного бізнес-центру ХПІ), старший викладач Олександр Мордовцев, доцент Юлія Курбатова, доцент Денис Коробков, доцент Олександр Носирєв, доцент Наталя Ширяєва, старший викладач Андрій Івахненко, асистент кафедри Андрій Сотніков.

До проведення відбіркових ігор були також залучені фахівці в галузі фінансів, представники бізнесу та банківських установ Харкова.

Слід зазначити, що в 2015 році переможцями Всеукраїнського конкурсу з фінансової грамотності стала харківська команда «Бізнес-сила», а в 2014-му вони посіли друге місце.

Більше фото — в альбомі.

Довідка:

У 2012 році Національний банк України запровадив проект з підвищення фінансової грамотності населення, який передбачає проведення тематичних заходів як для дорослих, так і для дітей. Сьогодні курс «Фінансова грамотність» вивчають близько 20 000 учнів з 700 шкіл у всіх областях України.