Американські військовослужбовці високо оцінили рівень підготовки курсантів ХПІ

4 листопада факультет військової підготовки імені Верховної Ради України НТУ «ХПИ» відвідала делегація Командування Сухопутних військ Збройних Сил США в Європі. Її очолив генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес.

Війсьвослужбовці США оглянули навчальну базу факультету, ознайомилися з системою підготовки офіцерських кадрів для Збройних Сил України. Також відбувся брифінг, на якому обговорювалося питання підготовки майбутніх офіцерів для Збройних Сил України та перспективні напрямки співробітництва.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fKDwp5cp5hc]

«Я впевнений у тому, що наша взаємна співпраця дасть позитивні результати в обміні досвідом щодо застосування військових фахівців за різними напрямками підготовки», — зазначив начальник факультету військової підготовки НТУ «ХПІ» полковник Олександр Серпухов.

Гості завітали до музею Бойової слави навчального закладу, ознайомилися з його матеріально-технічною базою, відвідали заняття. Американські військовослужбовці поспілкувались з курсантами та відзначили високу якість навчання.

«Мені приємно бачити такий високий рівень підготовки майбутніх офіцерів. Відчувається, що в стінах цього вишу приділяється значна увага саме навчальному процесу», — наголосив командувач Сухопутних військ Збройних Сил США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Ходжес.