На базі відпочинку ХПІ з’явилися нові котеджі для студентів

У спортивно-оздоровчому таборі «Політехнік» НТУ «ХПІ» (Фігуровка, Харківська область) побудували сучасні котеджі для студентів.

Приймати роботу підрядників приїхала делегація ХПІ на чолі з ректором університету, професором Євгеном Соколом.

4 котеджі, площею 32 м2, розраховані на проживання в них тридцяти двох чоловік. У будиночку — 2 просторі кімнати з великими вікнами, між якими розміщений санвузол з душовою кабіною і бойлером. До котеджів підведені всі необхідні комунікації.

Роботи велися три місяці. До літнього сезону (червень 2017 р.) в нових комфортабельних котеджах уже будуть жити студенти. За словами проректора НТУ «ХПІ» Магомедєміна Гасанова, електрообладнання для будиночків допомогло придбати і налагодити ПАТ «Завод «Південкабель», де працює багато випускників Політеху. Кошти на проведення робіт (1 млн. 280 тис. грн.) були виділені громадською організацією «Асоціація випускників НТУ «ХПІ».

Також планується побудувати нові будинки для викладачів ХПІ, розраховані на трьох осіб (сім’ю). Проектанти розповідають, що це будуть міні-квартирки з кімнатою, кухнею та санвузлом з двома окремими входами у будинок. До алеї біля нових котеджів буде підведено освітлення. Крім того, до нового сезону передбачається відкрити дитячий басейн і повністю змінити систему харчування бази відпочинку «Політехнік».