ХПІ став учасником Всеукраїнської конференції до Дня соборності України

20-21 січня 2017 року науковці та співробітники НТУ «ХПІ» взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Соціально-політична активність молоді в умовах формування громадянського суспільства», присвяченій Дню соборності України. Захід пройшов у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди.

На конференції обговорювалися питання, пов’язані з цивілізаційними здобутками українського народу в світоглядних орієнтирах, державною молодіжною політикою України, традиціями козацтва, а також з трансформацією цінностей молоді в глобальному світі.

Організатори заходу: Міністерство освіти і науки України, Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди, Харківський національний університет будівництва та архітектури, Окремий науково-освітній центр Українського козацтва імені Г.С. Сковороди, Харківський науково-дослідний інститут козацтва та Академія військово-історичних наук і козацтва.

Довідка:

День соборності України — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року.

Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.