В ХПІ відкрилась міжнародна школа-семінар з педагогіки

В Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» продовжила свою роботу XIV Міжнародна методична школа–семінар «Сучасні педагогічні технології в освіті». Щорічна школа-семінар проводиться в харківському Політехнічному вже в 14 раз. Цього року вона об’єднала майже 400 учасників освітнього процесу, серед яких  викладачі, бібліотекарі, аспіранти та студенти, вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, представники громадських об’єднань, методисти, соціологи, психологи та політологи.

Мета школи педагогіки — підвищення майстерності науково–педагогічних працівників, ознайомлення з сучасними технологіями педагогічного процесу, які використовуються в НТУ «ХПІ», обмін досвідом у нових підходах до виховання та розвитку особистості.

«Конференція, яка розпочала свою роботу в НТУ «ХПІ», є надзвичайно актуальною: педагогічні технології, які зараз розвиваються у світі, сприяють підвищенню якості освіти. Переконаний, що така співпраця принесе значні результати, які ми зможемо використати і впроваджувати в нашій професійній діяльності», — відзначив ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол.

Школа-семінар проводиться у формі педагогічних майстерень за напрямками майстер-класів, тренінгів, дискусій, демонстрацій, презентацій, спрямованих на формування, розвиток і вдосконалення особистісних професійних компетенцій (педагогічних, організаторських, творчих, комунікативних і т.д.), підвищення ефективності професійної діяльності в сфері освіти. Роботою майстерень керують провідні викладачі НТУ «ХПІ».

  

XIV Міжнародна методична школа–семінар «Сучасні педагогічні технології в освіті» триватиме до 3 лютого 2017 року. Після закінчення курсу видається сертифікат. Результати школи–семінару будуть опубліковані в збірнику методичних робіт.

Більше фото — в альбомі.