Студенти ХПІ подолали екватор конкурсу «Авіатор 2017»

1 березня в НТУ «ХПІ» відбувся третій етап освітнього проекту «Авіатор 2017». Цього разу вісім студентів ХПІ, які успішно впоралися з першими двома етапами конкурсу, писали тести з теорії та історії авіації —профільних предметів майбутніх фахівців галузі. Всього у третьому етапі «Авіатора 2017» взяли участь 1 100 конкурсантів із 32 технічних вузів і коледжів України.

За результатами цього туру, в проекті залишаться 500 студентів. Як відзначають організатори «Авіатора», рівень підготовки учасників достатньо високий, багато хто з них є володарем різних грантів, автором наукових робіт, має власні розробки, тому доводиться підвищувати прохідний бал і залишати в проекті кращих з кращих.

Попереду учасників конкурсу чекають ще два тури — етап-імпровізація і захист власного проекту, які відбудуться в середині березня і в перших числах квітня відповідно.

Найцікавіші увійдуть до сотні переможців «Авіатора 2017», які вже в червні відвідають Міжнародний авіасалон Ле Бурже у Франції. Там українських студентів чекає насичена програма: зустрічі з передовими представниками світового авіабудування, огляд досягнень авіакосмічної галузі, спілкування з однолітками з інших країн. Під час перебування на форумі зарубіжні фахівці поділяться досвідом з юними авіаторами з метою його практичного застосування для розвитку авіації в Україні.

Нагадаємо, проект «Авіатор» — єдиний в Україні освітній конкурс для студентів технічних спеціальностей подібного масштабу. У цьому році для участі в ньому зареєструвалися 6 500 студентів з 44 вищих навчальних закладів та коледжів країни. «Авіатор 2017» триватиме півроку, а його переможцями стануть 100 кращих студентів, які успішно подолають п’ять етапів проекту і здивують членів журі — представників різних напрямків авіаційної галузі.