Студентка ХПІ — випускниця програми подвійних дипломів польського вишу

Студентка кафедри організації виробництва та управління персоналом НТУ «ХПІ» Валерія Новік завершила навчання за програмою подвійних дипломів між НТУ «ХПІ» та Вищою школою управління охороною праці у місті Катовіце (WSZOP).

За результатами навчання Валерія отримала диплом магістра з управління інноваціями в НТУ «ХПІ» та польський диплом за спеціальністю «Менеджмент».

Дипломну роботу на тему «Дослідження можливостей інноваційного бізнесу в Україні в контексті інноваційної політики Європейського Союзу», яку Валерія підготувала під керівництвом професора Ольги Ігорівни Савченко, вона захистила на «п’ять» і отримала диплом з відзнакою.

Програма подвійних дипломів передбачає перезарахування у WSZOP отриманих у ХПІ предметів і додаткове вивчення 8 дисциплін у польському виші.

Згідно з договором між НТУ «ХПІ» та WSZOP українські студенти здають 2 сесії у Катовіце (літній і зимовий навчальний  з’їзди), на яких реалізують додаткові дисципліни спільного навчального плану. Заняття в WSZOP проводяться польською мовою, тому перед початком сесії студенти проходять експрес-курс польської мови.

Слід зауважити, освітня програма спеціалізації «Підприємництво: створення і ведення інноваційного бізнесу», випускницею якої стала Валерія Новік, була впроваджена на кафедрі організації виробництва та управління персоналом в рамках виконання проекту TEMPUS «BUSEEG-RU-UA»: Набуття професійних і підприємницьких навичок через освіту та консультування». Навчальний план та методико-дидактичне забезпечення спеціалізації було розроблено викладачами економічного факультету НТУ «ХПІ» та  координувалися Віденським економічним університетом (Австрія).

Довідка:

Вища школа управління охороною праці у місті Катовіце (Wyższa Szkoła Zarządzania Ochroną Pracy w Katowicach) була заснована в 2002 році. Університет знаходиться в Катовіцах, столиці Сілезії. Є лідером в сфері освіти з питань безпеки і першим університетом в країні, в якому створено факультет інженерних досліджень, згідно зростаючому попиту на фахівців у сфері охорони праці та здоров’я.

Освітні пропозиції WSZOP включають в себе 5 напрямків бакалаврату (ступінь бакалавра або інженера) і напрямок другого ступеня (ступінь магістра).

Якість освіти і освітніх програм були позитивно оцінені Національним Акредитаційним Комітетом Польщі.