Молоді вчені ХПІ виграли гранти Президента України

Троє молодих вчених Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» отримають гранти Президента України для підтримки своїх наукових досліджень в 2017 році. Згідно з проектом Розпорядження Президента України грант на загальну суму 3 млн 540 тис гривень нададуть 54-м молодим українським вченим. Документ був прийнятий Кабінетом Міністрів України 22 березня 2017 року.

За інформацією Міністерства освіти і науки України гроші на ці гранти вже зарезервовані в державному бюджеті на 2017 рік.

Серед переможців на отримання грантів такі молоді вчені ХПІ:

Олена Левон – 1986 року народження, кандидат технічних наук, доцент кафедри радіоелектроніки НТУ «ХПІ» – грант для проведення дослідження «Прикладні рішення комплексного активного впливу на втрати електроенергії та її якість у розподільчих електромережах України».

Антоніна Майзеліс – 1986 року народження, кандидат технічних наук, науковий співробітник кафедри технічної електрохімії НТУ «ХПІ» – грант для проведення дослідження «Електрохімічне формування корозійно- і механічностійких мультишарових покриттів, каталітично активних наноструктурних матеріалів для потреб машинобудування та альтернативної енергетики».

Олександр Носирєв – 1986 року народження, кандидат географічних наук, доцент кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та фінансів НТУ «ХПІ» – для проведення дослідження «Стратегічні пріоритети промислової політики України в аспекті стабілізації індустріального потенціалу Донбасу».

Повний перелік кандидатів на отримання грантів.

Довідка:

На конкурс до Державного фонду фундаментальних досліджень на здобуття грантів Президента України на 2017 рік було подано 152 заявки.