Харківські школярі спробували стати студентами ХПІ

22 квітня в НТУ «ХПІ» вперше пройшла акція «Стань студентом Політеху на один день» для учнів старших класів. Школярі познайомилися з цікавими науковими фактами, отримали нові знання і своїми очима побачили унікальне дослідницьке обладнання.

   

Фізико-технічний факультет університету провів для гостей заходу захоплюючу лекцію з прикладної фізики на тему «Наукове трактування загадкового». У рамках заняття учням шкіл показали цікаві фізичні досліди і демонстрації з механіки, акустики, електромагнетизму.

Також майбутні абітурієнти змогли взяти участь у справжній лабораторній роботі: вони відвідали високовольтний зал ХПІ, де вивчили дію блискавок і ознайомилися з роботою генератора імпульсної напруги.

Крім того, школярам пропонувалася вікторина «Сесія за 5 хвилин», за допомогою якої можна було перевірити свої знання у галузі точних наук і захоплююча екскурсія студентським містечком НТУ «ХПІ», де зосереджено близько двадцяти унікальних старовинних корпусів. Тут можна було по-справжньому відчути, що означає бути студентом найбільшого технічного вузу!

Наступна акція «Стань студентом Політеху на один день!» запланована на суботу 29 квітня. Запрошуємо всіх бажаючих!