Студенти ХПІ — призери літньої Універсіади з бадмінтону

2-5 травня в спортивному комплексі «Політехнік» НТУ «ХПІ» відбулися змагання з бадмінтону за програмою XIII літньої Універсіади України. У змаганнях взяли участь 14 команд з Харківської, Львівської, Хмельницької, Одеської, Миколаївської, Дніпропетровської, Чернівецької, Сумської, Вінницької областей та міста Києва. Студенти ХПІ завоювали медалі у всіх категоріях. Вони стали переможцями в одиночних і парних категоріях серед жінок, одиночній категорії серед чоловіків, а також парній змішаній категорії.

В особистій першості серед жінок усі призові місця здобули студентки факультету соціально-гуманітарних технологій (СГТ) НТУ «ХПІ»: золото у Марини Ільїнської (група СГТ-46а), срібло дісталося Дар’ї Самарчанц (СГТ-42), бронза у Владислави Лісової (СГТ -43). Переможцем в одиночній категорії серед чоловіків став студент СГТ факультету Олександр Шмундяк (СГТ-45).

У змаганнях серед жіночих пар медаль за перше місце здобула пара Даша Самарчанц — Владислава Лісова, другими стали Марина Ільїнська та Ганна Міхалькова (СГТ-44).

За підсумками змагань серед змішаних пар на перше місце п’єдесталу знову піднялася Дар’я Самарчанц, здобувши перемогу разом з Геннадієм Натаровим, другими в міксті стала пара Олександр Шмундяк — Анна Міхалькова.

Слід зазначити, що в командній першості серед областей харків’яни стали золотими та срібними призерами змагань з бадмінтону.

Склади команд Харківської області:

1) Дар’я Самарчанц (СГТ-42), Владислава Лісова (СГТ-43), Кирило Нестеренко (випускник факультету інформатики та управління НТУ «ХПІ») і Геннадій Натаров (студент Харківської державної академії фізичної культури).

2) студенти харківського Політеху: Марина Ільїнська (СГТ-46а), Ганна Міхалькова (СГТ-44), Олександр Шмундяк (СГТ-45) і Владислав Стерін (СГТ-46а).