НТУ «ХПІ» — в першій п’ятірці рейтингу вишів України

У рейтингу вищих навчальних закладів «ТОП-200 Україна» Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» посів 2 місце серед харківських вишів і 4 — в Україні.

У 2017 році до першої п’ятірки національного рейтингу також увійшли такі визнані лідери української освіти: Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського» (1 місце), Київський національний університет ім. Т. Шевченка (2 місце), Національний університет ім. В.Н. Каразіна (3 місце), Національний університет «Львівська політехніка» (5 місце).

Рейтинг «ТОП–200 Україна» враховує такі показники діяльності вузу: якість науково-педагогічного потенціалу, якість навчання та міжнародне визнання. Вихідні дані для визначення рейтингу були надані безпосередньо університетами та отримані з незалежних Web-ресурсів.

Минулого року НТУ «ХПІ» у цьому рейтингу також посів 2 місце серед харківських вишів і 4 місце — серед вишів України.

Довідка:

У 2017 році рейтинг «ТОП–200 Україна» визначався одинадцятий раз поспіль. Стартувавши у 2006 році, проект став першим і залишається на сьогодні єдиним акредитованим Міжнародною Експертною Групою з ранжирування (IREG) академічним рейтингом в Україні.

Його відмінною рисою є порівняння університетів різних типів на основі застосування універсальної системи критеріїв. Враховуючи це, рейтинг «ТОП–200 Україна» адаптує до умов України методики таких міжнародних рейтингів, як «Академічний рейтинг університетів світового класу» (AWRU), більш відомого як «Всесвітній рейтинг Шанхайського університету Цзяо Тун», Всесвітній рейтинг університетів газети «Таймс» і «Всесвітній рейтинг університетів QS» компанії Quacquqrelli Symonds Ltd. Останні два роки команда «ТОП–200 Україна» тісно співпрацює з фахівцями європейського рейтингового проекту «U-Multirank», який фінансує Єврокомісія.