Презентація інноваційних розробок і гранти для вчених ХПІ від компанії Huawei

29 травня 2017 року Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» відвідала делегація фахівців однієї з найбільших китайських компаній в сфері телекомунікацій Huawei. Мета візиту — знайомство з університетом і встановлення співпраці в науково-технічній сфері.

У складі іноземної делегації: президент Мінського і Київського дослідного центру Huawei Пен Цзюнь (Mr. Peng Jun), керівник Київського науково-дослідного центру Huawei Сяохе Лю (Mr. Xiaohu Liu), провідний інженер-теплотехнік Київського науково-дослідного центру Huawei Андрій Рассамакін.

Переговори з іноземними гостями провів проректор з науково-педагогічної роботи НТУ «ХПІ» доктор фізико-математичних наук Ельдар Велієв.

У науковій бібліотеці університету відбулася презентація діяльності компанії Huawei в сфері реалізації інноваційної програми. Свої розробки в галузі електрохімії, матеріалознавства, фізики напівпровідників, стратегічного управління представили також вчені ХПІ:

  • доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри фізичної хімії Микола Сахненко;
  • доктор технічних наук, професор кафедри загальної та неорганічної хімії Марина Ведь;
  • доцент кафедри технічної електрохімії Вікторія Штефан;
  • доктор фізико-математичних наук, професор, завідувач кафедри матеріалознавства Олег Соболь;
  • доктор технічних наук, професор, керівник лабораторії напівпровідників і напівпровідникового матеріалознавства кафедри теоретичної та експериментальної фізики Олена Рогачова;
  • доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри стратегічного управління Ігор Кононенко.

У заході також взяли участь: заступник керівника науково-дослідної частини (НДЧ), к.т.н. Руслан Кривобок, заступник начальника відділу міжнародних зв’язків Олександр Василюк, фахівець НДЧ Євген Галкін та інші співробітники університету.

В рамках візиту іноземні гості також відвідали кафедри матеріалознавства і фізичної хімії, лабораторію напівпровідників і напівпровідникового матеріалознавства кафедри теоретичної та експериментальної фізики НТУ «ХПІ».

Звертаємо увагу, що співробітники НТУ «ХПІ» можуть взяти участь в конкурсі на отримання гранту за програмою HІRP OPEN від компанії Huawei. Проект HIRP OPEN 2017, який стартував 15 травня 2017 року, надає фінансування провідним університетам і дослідницьким інститутам, які проводять інноваційні розробки в області комунікаційних технологій, інформатики та інженерії в суміжних областях. Тривалість фінансування — 1–2 роки. Сума винагороди в цьому році становить від 30 000 до 70 000 доларів США (може перевищувати зазначену суму в залежності від пропозицій та сфери їх застосування).

Більш детально про проект HІRP OPEN від компанії Huawei та інструкції щодо реєстрації та подачі аплікаційної форми на отримання гранту — в презентації нижче.

Кінцевий термін подачі заявок: 9:00 16 червня 2017 року (за пекінським часом / Beijing Standard Time, GMT + 8).

User Guide For HIRP Application System — 2017
 HIRP OPEN 2017 Leaflet