ХПІ здобув «бронзу» Всеукраїнської Універсіади-2017

За підсумками змагань ХІІІ літньої Універсіади України 2017 Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» посів третє місце серед вищих навчальних закладів, в яких навчається понад 10000 студентів (III категорія).

Церемонія закриття Універсіади відбулася 29 червня в Києві, на стадіоні Національного університету біоресурсів і природокористування. Вона ознаменувала завершення змагань з 32 видів спорту серед студентів і випускників навчальних закладів. Переможців привітали заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, віце-президент Національного Олімпійського комітету Валерій Борзов, представники МОН, ректори вишів та інші почесні гості.

Як діставалася перемога студентам НТУ «ХПІ» — за посиланнями: греко-римська боротьба, стрільба з лука, тхеквондо, самбо, бадмінтон, вільна боротьба, водне поло, легка атлетика, скелелазіння.

 Довідка:

Мета Універсіади — стимулювання розвитку фізичної культури і спорту, а також підготовка до Всесвітної Універсіади та інших спортивних заходів.

До участі в змаганнях допускаються збірні команди, що складаються зі студентів, аспірантів, слухачів, курсантів і випускників вузів України у віці до 28 років.

Організацію і проведення Універсіади України курирує Міністерство Освіти і науки України, Комітет з фізичного виховання та спорту МОН, Спортивний студентський союз України і Головна суддівська колегія Універсіади.