У ХПІ відкрилася нова спеціалізація у сфері кібербезпеки

З 2017 року в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відкрито нову спеціалізацію «Технологія кібербезпеки в електроенергетиці» (спеціальність — електроенергетика, електротехніка та електромеханіка електроенергетичного факультету). Про це під час прес-конференції, присвяченій особливостям вступної кампанії 2017 року, повідомив ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол.

«Потреба в кваліфікованих фахівцях у сфері кібербезпеки поступово зростає, особливо після того, як було зареєстровано три кібератаки на «Укрненерго». Зловмисники намагалися керувати енергетикою країни, що могло привести до негативних наслідків. Тому ми спільно з представниками енергетичної галузі знайшли можливість відкрити в ХПІ нову спеціалізацію», — розповів Євген Сокол.

Всього в НТУ «ХПІ» більше десяти факультетів готують фахівців з інформаційних технологій, за значною кількістю спеціалізацій. Як зазначив ректор університету, зараз ці напрямки користуються найбільшою популярністю серед абітурієнтів.

Більш детально — у відеозвіті прес-конференції «Вступна кампанія—2017: що чекає абітурієнтів».

З особливостями вступу до НТУ «ХПІ» можна ознайомитися на сайті абітурієнта.

https://youtu.be/nGf51H1_xgE