У ХПІ встановлять іменні стипендії для кращих студентів

6 липня відбулася прес-конференція за участю ректора Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» професора Євгена Сокола. Тема — особливості вступної кампанії 2017 року.

Як повідомив Євген Сокол, відповідно до постанов №1045, №1047, №1050 Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 року, що регламентують порядок нарахування і виплат стипендій, деякі студенти-відмінники позбавляються права на отримання державних стипендій.

«Для того щоб вирішити дану проблему і підтримати цих студентів, Вчена рада ХПІ затвердила іменні стипендії імені першого ректора університету Віктора Львовича Кирпичова. Таким чином, починаючи з 2017/2018 навчального року ті студенти ХПІ, які не потраплять у стипендіальний рейтинг і не отримають державну стипендію, але продемонструють відмінні успіхи в навчанні та будуть активно брати участь в спортивному і культурному житті університету, отримають іменні стипендії. Розмір цієї стипендії буде таким самим, як і розмір стипендії відмінника, який навчається за технічними спеціальностями — 2000 гривень. Тобто, це найвища стипендія, яка на сьогоднішній день виплачується в нашій державі», — зазначив ректор НТУ «ХПІ».

Більш детально — у відеозвіті прес-конференції «Вступна кампанія – 2017: що чекає абітурієнтів».

З особливостями вступу до НТУ «ХПІ» можна ознайомитися на сайті абітурієнта.

https://youtu.be/nGf51H1_xgE